Vores Politik

Sukkerpolitik

Hvorfor er det vigtigt med en ansvarsbevidst sukkerpolitik?

Forskning understreger at børn i alderen 2-5 år dagligt max må indtage 30g sukker i form af slik, pålægschokolade, is, popcorn og kage. Herudover, må de max indtage 300ml flydende tomme kalorier om ugen, hvilket svare til et stort glas saftevand
eller sodavand.

Desværre viser undersøgelser at de fleste børn i Danmark får for meget sukker især fra slik, kager og søde drikkevarer. Sukker tilfører maden energi, men ingen gode næringsstoffer. Hvis børn spiser for mange sukkerige madvarer, kan det tage
appetitten fra den sunde mad, og derved bliver det vanskeligere at sikre kroppen dækning af væsentlige næringsstoffer.

I Børnehuset Smølferne har vi en hensigt om at minimere sukkerindholdet i den daglige kost. I den anledning modtager vores nye forældre en introduktionsmappe hvori der bl.a. er beskrevet vores forventninger til madkassen samt vejledninger
og gode alternativer til mælkesnitten og yoghurten. Vi ønsker ikke en nul-sukker-politik, men har den holdning, at det er i orden, at børnene får mad eller drikke med sukkerindhold ved særlige lejligheder. Det kan dreje sig om kage til
fødselsdage, eller andre søde sager til festarrangementer. Vi er opmærksomme på at jo yngre børnene er, desto vigtigere er det efter vores opfattelse at undgå sukker. Alternativer til kagemand kan være en ”frugtmand” udartet af årstidens
frugter. Vi opfordrer forældrene til at overveje disse sundere alternativer.

Fødselsdagspolitik

At fylde år og blive fejret er vigtige milepæle i et barns liv. I Børnehuset Smølferne har man mulighed for at blive fejret. I den anledning har vi lavet nogle retningslinjer for fødselsdage som afholdes i huset.

Forældre som ønsker at dele noget ud på deres barns fødselsdag, skal senest 1 uge inden fødselsdagen rette henvendelse til personalet på stuen.

Personalet sørger sammen med fødselsdagsbarnet at dele ud til børnene på stuen. Uddelingen foregår altid enten efter frokost kl. 11. Eller efter frugt kl. 14.

Der bliver sunget for barnet, og forældrene har mulighed for at deltage på dagen.

Til uddeling anbefaler vi at I bruger jeres kreativitet, og undgår for meget sukker, hvis dette er muligt.

Søvnpolitik

I Smølfernes vuggestue har vi valgt at lave en søvn politik, fordi søvn er en vigtig og afgørende faktor i det lille barns liv. Vi er opmærksomme på hvor stor en betydning søvn har for det lille barns udvikling. Vi lægger vægt på at godt samarbejde
omkring søvn, forældre-personale imellem, så dit barn får den bedste tid i vuggestuen. I Smølfernes vuggestue kan dit barn sove som det har behov for, både hvis barnet har behov for en formiddags/eftermiddags lur eller en lur midt på dagen.
Dit barn kan sove i en krybbe, en barnevogn eller på en madras, dette aftales med barnets kontakt person. De fleste børn i vuggestuen sover fra kl. ca.

12.00 og til de vågner af dem selv. For nogen vil det være nok at sove 1 ½ time mens andre har brug for at sove tre timer, børn sover det de har brug for, hverken mere eller mindre og vi vækker ikke børnene i vuggestuen

Legetøjspolitik

En legetøjspolitik skal bidrage til at give en forståelse for de pædagogiske værdier, metoder og tilgange vi har, og som danner grundlag for vores arbejde. I Børnehuset Smølferne har vi valgt at have en legetøjsdag om fredagen, og kun om fredagen.
Børnene kan vælge at medbringe 1 stk. privat legetøj med hjemmefra.

Vælger barnet at medbringe privat legetøj i institutionen, skal forældrene være opmærksomme på følgende retningslinjer:

Denne legetøjspolitik bidrager til dit barns udvikling således:

Tryghed: At kunne medbringe sit yndlingslegetøj, bamser, ”nusser” o.l. kan give et barn tryghed og trøst, når barnet starter i institutionen eller hvis barnet i øvrigt har det svært.

Låne ud: Det enkelte barn lærer at låne sit legetøj ud til andre børn, at dele med andre.

Sætte grænser: Dit barn lærer at sætte grænser for sig selv og andre, og at disse respekteres, når barnet skal tage stilling til om andre må låne det medbragte legetøj.

Respektere andres grænser: Barnet lærer at respektere andres grænser, da legetøj på børnenes garderobeplads er ”forbudt” for andre børn.

Forskellighed: Det private legetøj børnene medbringer, kan være noget andre børn ikke kender og omvendt – barnets viden og indsigt udvides og børnene lærer at vi alle er forskellige.

Passe på sine ting: Barnet lærer at passe på sine ting. Hvis legetøjet ikke bliver lagt ud på garderobepladsen kan det forsvinde, og det kan gå tabt.

Lave aftaler: Børnene øver det at lave aftaler; især de ældste børn aftaler at ”hvis jeg tager mit x- legetøj med i morgen, tager du så også dit med (eller tager i jeres med) så leger vi”.

Solpolitik

I Børnehuset Smølferne elsker vi at være ude og er derfor mange timer ude hver dag. Solen er dejlig den giver glæde, varme, ny energi og d-vitaminer til kroppen. Men den kan desværre også give solskoldninger og skader på huden. Derfor har
vi udarbejdet en solpolitik over hvad vi gør, for at beskytte børnene mod for meget sol og hvad forældrene kan gøre hjemmefra. Vi har taget udgangspunkt i kræftens bekæmpelses råd om sol.

Vi gør følgende i Børnehuset Smølferne:

Vi forventer at forældrene: